Yazılar

13 Ağustos 2014 Çarşamba

REMOTE DESKTOP CONNECTION - VERİ KOPYALAMA SORUNU

Bugünkü yazımda Uzak Masaüstü Bağlantısındaki önemli bir özellikten bahsedeceğim. Ofisinizdeki sunucuya uzaktan bağlantı yapmak istiyorsunuz. Öncelikle bilgisayarımızdan uzak masaüstü bağlantısı aracılığıyla karşıdaki bilgisayarın ip adresini ve şifresini girmeniz gerekmektedir. Bu işlemleri yaptıktan sonra artık karşı taraftaki bilgisayarın masaüstündesiniz.

Şu ana kadar her şey yolunda görünüyor. Ta ki iki bilgisayar arasında veri alışverişi yapmak isteyene kadar. Uzak masaüstü bağlantısı default olarak kopyalama-yapıştırma işlemine izin vermez. Kopyalama-yapıştırma işlemini engellemesinin arkasında bazı güvenlik sebepleri yatmaktadır. Kopyalama-yapıştırma işlemini aktif hale getirmek için bazı ayarlamalar yapmamız gerekecektir. Bu ayarlardan sonra uzak bağlantı yaptığımız bilgisayar ile kopyalama-yapıştırma yapabiliriz.

Peki kopyalama-yapıştırma işlevini nasıl aktif hale getireceğiz. Çok basit:


  1. Başlat
  2. Search
  3. Remote Desktop Connection yazıyoruz.
Ve karşımıza gelen pencereden options seçeneğine tıklıyoruz.




Bu pencereden Local Resources sekmesine tıklıyoruz.


Local Resources sekmesinin altındaki more seçeneğine tıklıyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere geliyor.


Buradan kopyalama-yapıştırma yapmak istediğimiz alana tik atıyoruz ve ok tuşuna basarak işlemimizi tamamlıyoruz. Artık iki bilgisayar arasında kopyalama-yapıştırma yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder