Yazılar

13 Ağustos 2014 Çarşamba

BİLGİSAYARIM YAVAŞ AÇILIYOR - MSCONFIG

Uzun zaman önce aldığınız bilgisayarınızın zamanla açılma hızının yavaşlaması çok normal bir durumdur. Bilgisayarımızın açılma hızını artırmanın birçok yöntemi vardır. Bunlardan en meşhur olanı bilgisayarımızı formatlamaktır. Ama biz format taraftarı değiliz. Çünkü bilgisayarı formatlamak iş yükümüz artıracaktır. Biz bunu istemiyoruz. Bize daha pratik çözümler gerekmektedir.

Bu çözümlerden ilki bilgisayarımızın başlangıç programlarını minimuma indirmektir. Bilgisayarımıza yüklediğimiz programlar, bilgisayar açılırken bilgisayarımızın iş yükünü artıracaktır ve dolayısıyla bilgisayarımızın açılma süresi uzayacaktır.

Peki bilgisayarımızdaki başlangıç programlarını nasıl kapatırız. Bilgisayarımıza yavaş açılma teşhisini koyduktan sonra, başlangıç programlarını kapatmak en kolay kısımdır. Aşağıdaki adımları izleyerek bilgisayarımızdaki başlangıç programlarını kapatabiliriz.

  1. Başlat
  2. Çalıştır
  3. Çalıştır penceresine msconfig yazıyoruz.
Ve aşağıdaki gibi bir pencere (system configuration penceresi) karşımıza geliyor.


Açılan bu pencereden startup sekmesini tıklıyoruz. Buradan istediğimiz programlardaki tikleri kaldırarak apply butonuna tıklıyoruz. Bu işlemden sonra bilgisayarımız yeniden başlatmak gerekecektir. Bilgisayarımızı yeniden başlatırken, bilgisayarımızın açılış hızındaki değişimi fark etmememiz mümkün değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder