Yazılar

12 Ağustos 2014 Salı

BİLGİSAYARIM NEDEN KAPANIYOR

Bir çok bilgisayar kullanıcısının karşılaştığı en temel problemlerden birisidir bilgisayarınız durup dururken kapanması.  Peki bu problemin sebebi nedir. Bu sorunun birden fazla sebebi olabilir. Ben size en muhtemel sebepten bahsedeceğim.

Büyük ihtimalle bilgisayarınızın işlemci silikonu işlevini yitirmiştir. Peki bundan nasıl emin olabiliriz. Bilgisayrımızdan CTRL + ALT + DELETE tuş takımına basıyoruz ve ardından START TASK MANAGER’ı seçiyoruz.karşımıza gelen penceren PERFORMANCE sekmesine tıklıyoruz. Buradan CPU USAGE kısmını kontrol ediyoruz. Eğer işlemcimiz anormal bir şekilde sürekli %100 gözüküyor ise sorunun sebebi işlemci silikonunun işlevini yitirmiş olmasıdır.


Bu durumda yapmamız gereken bir adet işlemci silikonu alıp, bilgisayrımızı işlemcisi ile işlemci fanı arasına bu silikonu sürmektir. Peki bu zor bir işlem midir? Kullandığınız bilgisayara bağlı olarak bu sorunun cevabı değişebilir. Eğer masaüstü bir bilgisayar kullanıyorsanız bu işlem çok basittir. Hemen bilgisayarımızın kasasını açıp, işlemci üzerindeki fanı sökerek yeni silikonu işlemcimize sürebiliriz. Ama laptop kullanıyorsak bu işlem biraz daha zordur. Bu durumda bir bilgisayar tamircisine ya da yetkili bir servise gitmeniz çok daha mantıklı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder