Yazılar

15 Ağustos 2014 Cuma

BİLGİSAYARIMIN MAC ADRESİNİ NASIL ÖĞRENİRİM

Bugünkü yazımda bilgisayarların MAC adresinden bahsedeceğim. Öncelikle MAC adresi nedir? Kısaca bir tanım yapalım. MAC (Media Access Control) bilgisayarın kimlik numarasıdır. 12 adet rakam ve harfin yan yana gelmesinden oluşur. Bilgisayarlarda iki adet MAC adresi olabilir. Nasıl mı? Bir kablolu internet bağlantısı için birde kablosuz internet bağlantısı için. MAC adreslerinin benzerleri yoktur yani sizin bilgisayarınızda bulunan MAC adresinin başka bir benzeri dünya üzerinde herhangi başka bir bilgisayarda yoktur.

Peki bilgisayarımızın MAC adresini nasıl öğreniriz. Sakın bana bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler penceresinden öğreniriz demeyin. Lafı fazla uzatmadan MAC adresimizi öğrenmenin yönteminden bahsedeyim. Aşağıdaki adımları bilgisayarınızda takip ediniz.


  1. Başlat
  2. Çalıştır
  3. cmd
Bu işlemlerden sonra karşımıza aşağıdaki gibi siyah bir pencere (cmd ekranı) gelecek.


Bundan sonra yapmamız gereken işlem çok basit. Bu pencereye ipconfig /all yazıyoruz ve enter tuşuna basıyoruz. ipconfig yazdıktan sonra boşluk bırakmayı unutmayınız. 


Enter a bastıktan sonra karşımıza bir çok yazı gelecek. Gelen bu yazılardan gözünüz korkmasın.  Kablolu bağlantı MAC adresi için:

Ethernet Adaptor Local Area Connection yazısının altındaki Physical Address kısmındaki 12 tane harf ve rakamın kombinasyonundan oluşan kısım MAC adresinizdir.

Kablosuz bağlantı MAC adresi: Wireless LAN Adaptor Local Area Connection yazsının altındaki Physical Adress kısmındaki rakamlar ve harfler bütünü sizin kablosuz bağlantı için MAC adresinizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder