Yazılar

11 Ağustos 2014 Pazartesi

DNS ÖNBELLEĞİ TEMİZLEME / FLUSHDNS

Bilgisayarımızdan giriş yaptığımız sitelerin IP adresleri bilgisayarımızın ön belleğinde saklanır. Bunun amacı giriş yaptığımız aynı siteler için bilgisayarımızın tekrar tekrar DNS adresi talebinde bulunmasını engellemektedir. Mantıklı olanda budur zaten. Ama bazen işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Örneğin sürekli giriş yaptığımız bir sitenin  (halilgullu.com) bazı nedenlerden dolayı IP değişikliği yapmak zorunda kaldığını düşünelim.

Bu durumda ne olacaktır. Tarayıcımıza halilgullu.com yazdığımızda, karşımıza her zaman girdiğimiz internet sitesi yerine boş bir sayfa gelecektir. Bunun sebebi ise bilgisayarımızın ön belleğinde halilgullu.com internet sitesinin eski IP adresi bulunmaktadır ve bilgisayarımız bu adrese ulaşmaya çalışmaktadır.

Biz bu durumda ne yapmalıyız. Bilgisayarımızın işini biraz kolaylaştırmalıyız. Yani bilgisayarımızın DNS önbelleğini temizleyerek, gireceğimiz site için (halilgullu.com) bilgisayarımızın yeniden DNS talebinde bulunmasını sağlayacağız.

DNS önbelleği nasıl temizlenir.

  1. Başlat / Çalıştır
  2. Çalıştır penceresine cmd yazıyoruz.
Bu şekilde cmd komut sistemini açmış bulunuyoruz. Bundan sonra yapacağımız işlem çok basit. Cmd siyah ekranına aşağıda kodu yazıp enter tuşuna basıyoruz ve bilgisayarımızın DNS ön belleğini temizliyoruz.

ipconfig /flushdns


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder